Digitalni forenzički centar (DFC) je osnovan 2018. godine sa ciljem da ojača civilno društvo i medijski sektor, te da ih pripremi da reaguju na konkretne probleme kakvi su lažne vijesti, dezinformacije i misinformacije, koji teže destabilizaciji politike regiona.

Uzimajući u obzir činjenicu da u kreiranju političkog, društvenog i kulturnog ambijenta Crne Gore snažan uticaj imaju mediji koji plasiraju dezinformacije u sve većem obimu, DFC će početkom avgusta, u zgradi Skupštine Glavnog grada, organizovati još jednu u nizu radionica sa namjerom da se osnaži kritičko razmišljanje i poveća medijska pismenost mladih ljudi.
Polaznici će za stečena znanja i vještine na kraju radionice dobiti sertifikate, a oni najaktivniji biće nagrađeni pozivnicom za prisustvo na 2BS (To Be Secure) forumu, vodećem međunarodnom, političko-bezbjednosnom forumu, koji okuplja veliki broj poznatih akademika i stručnjaka, kao i visokih zvaničnika iz JIE i transatlantske oblasti.
Dodatno, u saradnji sa Studentskim sportskim savezom Crne Gore, obezbijedili smo za sve polaznike radionice i turu pod nazivom “Upoznaj Crnu Goru”, čija će realizacija biti u septembru.
Svi zainteresovani za ovu radionicu se mogu prijaviti putem linka gdje mogu izabrati jedan od ponuđena 2 termina, a prijavljenim kandidatima će agenda blagovremeno biti poslata.
Link možete pronaći u opisu profila @dfcmne