Demokratski front organizovaće protestno okupljanje večeras u 19h na Trgu Republike u Podgorici. Kako saznajemo, policija je pojačala kontrolu vozila, a posebno na izlazu iz Nikšića, Kolašina i Virpazara. Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić pozvao je danas poslanike Demokratskog fronta (DF) da se vrate u parlament i probleme rješavaju u institucijama sistema.

Kako prenosi portal Vijesti osim predstavnika vladajuće koalicije kolegijumu su prisustvovali Srđan Milić i Aleksandar Damjanović iz SNP-a, Darko Pajović i Goran Tuponja iz Pozitivne Crne Gore, kao i nezavisni poslanik Mladen Bojanić. Predstavnici Demokratskog fronta (DF) i lider Demosa Miodrag Lekić nijesu prisustvovali Kolegijumu. Oni neće prisustvovati ni večerašnjoj sjednici Odbora za bezbjednost. Krivokapić je kazao da će o jučerašnjim događajima noćas raspravljati Odbor za bezbjednost kao i Vijeće za nacionalnu bezbjednost. Najavio je za utorak i skupštinsku raspravu o jučerašnjim događajima navodeći da poslanici moraju da poštuju zakon jer ga donose.

 

Vijesti pišu i da je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić nakon Kolegijuma predsjednika Skupštine rekao da će on i njegove kolege prisustvovati današnjim protestima koje organizuje Demokratski front (DF).