Na protestu Demokratskog fronta (DF) u Podgorici sinoć je ponovljen zahtjev za formiranje prelazne vlade, kao uslova za organizovanje demokratskih izbora i zatraženo da lideri opozicije napuste radnu grupu za parlamentarni dijalog.

Protest je održan ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

Vladislav Bojović je kazao da protestom šalju poruku da neće odustati od zahtjeva.

“U zarobljenim radnim grupama koje je okupio Ranko Krivokapić ne može se ništa postići. Protesti su jedina radna grupa koja može dati rezultat”, rekao je Bojović.

Predrag Bulatović je rekao je da su večeras postavili šatore sa kojima su, 27. septembra, počeli proteste.

“To je poruka da ako se ne ispune zahtjevi ponovo ćemo postaviti šatore i cjelodnevno protestovati”, poručio je on.

Slaven Radunović rekao je da večeras 25-ti put DF organizuje proteste i da će se vraćati koliko god puta bude potrebno.

“Bićemo zahvalni kolegama iz opozicije ako sjutra izbore prelaznu vladu. Ako ne, onda očekujemo da urade što su rekli, bojkot i na ulicu”, poručio je Radunović.

Prema ocjeni Janka Vučinića, radna grupa parlamentarnog dijaloga je formirana “kako bi zamazali narodu oči”. “Nikakva radna grupa ne može zamijeniti prelaznu vladu, koja jedino može organizovati slobodne izbore”, ocijenio je Vučinić.

Strahinja Bulajić je kazao da živimo u potpuno različitim svjetovima, da “čime se oni ponose, mi se stidimo”.

“Sve opozicione oči uprte su u ono što treba da se desi. Ukoliko ne bude dogovora o prelaznoj vladi, spremni smo da potpisemo sporazum o bojkotu”, kazao je Bulajić.

Branka Bošnjak je rekla da se Demokratska partija raspada, da “jedan po jedan odlaze u Spuž”.

“Jezik pregovora oni ne poznaju. Neće oni lako dati ni prelaznu vladu ni fer izbore jer znaju šta gube,” kazala je Bošnjak, pozivajući lidere opozicije da napuste parlamentarnu radnu grupu.

Nebojša Medojević je kazao kolegama iz opozicije da “izađu i kažu da nema drugog načina rješenja krize osim protestima”.

“Ponovo ćemo doći ovdje i razapeti šatore i boriti se za slobodu”, rekao je Medojević.

Na skupu je poručeno da će srijeda, za kada je zakazan novi protest DF u Podgorici, biti dan pobjede ili početak političke borbe.