Demokratska Crna Gora snažno podržava zalaganje radnika Boksita koji traže da im se omogući da žive od svog rada, u njihovom interesu, interesu preduzeća i države Crne Gore. Nema prečeg posla za ministra ekonomije danas od potrebe da dođe u Nikšić i doprinese rješavanju nastale situacije zbog evidentne odgovornosti Vlade Crne Gore, kazao je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

Imajući u vidu da je potpuno jasno da je obećanje premijera Đukanovića sa početka mandata ove Vlade o 40.000 novih radnih mjesta mrtvo slovo na papiru, očito da se krenulo na kraju mandata suprotnom logikom da se dodatno poveća broj naših građana na Birou rada. Demokrate šalju jasnu poruku čelnicima izvršne vlasti – ne pokušavajte da vršite pritisak na radnike samo zato što traže svoja prava, ne primjenjujte silu, ne šaljite neovlašćena lica da „pregovaraju“ sa radnicima, pise u saopštenju.

Ukoliko se to ne prekine, funkcioneri Demokratske Crne Gore će, kako kažu, doći da zaštite radnike od neovlašćenih lica.