Sportisti

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore studenti će po prvi put ove godine upisivati reformisani model dvogodišnjih master studija (3+2).

Dekan Fakulteta, prof. dr Stevo Popović, je kazao da ima pozitivna očekivanja od reformisanih studija te da se nada da će biti pomaka i u kvalitetu rada, što je bio primarni cilj reforme, ali i u zainteresovanosti studenata da nastave usavršavanje nakon osnovnih studija.
“Planirani broj mjesta za upis je usvojen na Vijeću Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, i to na postdiplomskim master akademskim studijama Fizička kultura i zdravi stilovi života 20 studenata koji bi bili finansirani iz budžeta, i na postdiplomskim master akademskim studijama Sport, fitnes i turizam, deset studenata, takođe finansirani iz budžeta“, najavio je dekan Popović.
S obzirom na to da još uvijek ima studenata koji završavaju specijalističke studije po starom programu, a to će biti slučaj i ove godine, pitanje raspisivanja konkursa za jednogodišnje magistarske studije, na koje imaju zakonsko pravo, našlo se, takođe na dnevnom redu sjednice Vijeća fakulteta, dodao je Popović.
Vijeće fakulteta definisalo je da broj studenata na postdiplomskim magistarskim akademskim studijama Fizička kultura bude deset samofinansirajućih studenata, dok će na postdiplomskim magistarskim primijenjenim studijama Fizičko vaspitanje djece biti raspisan konkurs za upis deset samofinansirajućih studenata.
“Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, s obzirom na to da nismo imali mnogo studenata na magistarskim studijama prethodnih godina, uz činjenicu da idu i besplatne dvogodišnje studije, broj kandidata neće biti veliki ove godine”, zaključuje Popović.
Na osnovu rješenja Ministarstva prosvjete Crne Gore, iz 2017. godine, licencom je dozvoljen broj od 70 studenata za master akademski studijski program Fizička kultura i zdravi stilovi života, te 70 studenata za master akademski studijski program Sport, fitnes i turizam, obima po 120 ECTS.
loading…