Turistička manifestacija pod nazivom Dani pastrmke biće održana ovog vikenda u Pivi, prenosi Antena M.

Iz Centra za razvoj Pive, koji organizuju manifestaciju, saopšteno je da tokom vikenda očekuju veliki broj gostiju koji će uživati u predivnom prirodnom ambijentu, dopunjenom prijatnim turističko-ugostiteljskim kompleksom, poznatom i po popularnim cijenama pića, hrane i smještaja, te velikog prostora za roštilje i zabavu.

Manifestacija, koja se održava 11. put, počinje u petak. Od 20 sati će se održati Veče „starih“ Plužina.

“O Pivi kroz lična iskustva, anegdote i legende koje se prenose s koljena na koljeno, govoriće književnik Kosta Radović, penzionisani šumar Milorad Bogdanović i penzionisani profesor Mirko Vuković”- navodi se u saopštenju.

Pješačka tura na Stabanjska jezera kreće u subotu u osam sati. Prijavljivanje se može obaviti u samom kampu i preko kontakata na drušvenim mrežama.

“Tura, od krajnje tačke do koje se stiže automobilom, kuća Đajića, do Malog Stabanjskog jezera traje oko sat, a do Velikog Stabanjskog još pola sata. Na jezerima postoji mogućnost pecanja, uz nadoknadu od pet eura, koja se plaća čuvaru Regionalnog parka prirode. Povratak je vremenski duplo kraći”- rekli su iz Centra za razvoj Pive.

U subotu, od 19 sati, u kompleksu kampa Vrbnica, biće postavljena izložba fotografija Piva kroz objektiv Dobrosava Bajovića i Dimitrija Labudovića. Izložba je prodajnog karaktera.

U nedjelju, od deset sati, počinje besplatna degustacija pastrmke, uz hljeb i priloge, a količine su ograničene. Po veoma pristupačnim cijenama, posjetioci će moći da probaju domaći med, sir, skorup, kao i razne specijalitete kampa.

“U nedjelju, oko 14 sati, počinje koncert benda Senkina đeca. Jedan od najboljih klupskih bendova u Crnoj Gori predstaviće se širokim repertoarom domaće i strane muzike, kako aktuelnim hitovima, tako i dobro poznatim pjesmama”- dodaje se u saopštenju.

Ulaz na sve događaje je basplatan, a kotizacija za planinarsku turu je pet eura.

Manifestacija Dani pastrmke je dio Festivala svježine, popularnog Fiju festa, koji će trajati sve do polovine septembra. Iz Centra za razvoj Pive zahvalili su generalnom pokrovitelju Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO), bez čije podrške bi manifestacija taško opstala.

“Takođe, na podršci zahvaljujemo Turističkoj organizaciji i Opštini Šavnik, gdje će naša manifestacija biti nastavljena tokom jednog od narednih vikenda. Posebnu zahvalnost dugujemo pivari Trebjesa, koja je od prvog dana sa nama. Na podršci zahvaljujemo i Sistemu ribnjaka sa rijeke Bijele i Pivskog oka”- rekli su organizatori.

Domaćin Dana pastrmke je, kao i prethodnih nekoliko godina, kamp Vrbnica u Stabnima, na ušću rijeke Vrbnice u Pivsko jezero.