Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju objavio je za danas crveni meteoalarm koji se odnosi na centralni i južni dio Crne Gore. Prognozira se jaka kiša-najmanje 80 milimetara za 24 časa.

“Reagujte da se zaštitite i djelujte u skladu sa savjetima nadležnih. Moguća su široko rasprostranjenja plavljenja sa značajnim rizikom po zdravlje, kao i mogućnost za evakuacije”, poručuju iz Hidrometeorološkog zavoda.
Mogući su i ozbiljni prekidi saobraćaja i gubici struje, prestanak komunikacija i vodosnabdijevanja. Uslovi za vožnju biće opasni zbog smanjene vidljivosti i plavljenja.
Danas i tokom ponedjeljka biće kišovito, mjestimično pljuskovi i grmljavina, a u višim planinskim predjelima na sjeveru povremeno i susnježica i snijeg.
Očekuju se intenzivne padavine, mjestimično umjerene i obilne količine, naročito u južnim i centralnim predjelima.
U utorak tokom dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a uglavnom još tokom jutra ili prijepodneva ponegdje su moguće slabe padavine.
U srijedu i četvrtak očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, uglavnom suvo ili uz rijetku pojavu slabih i kratkotrajnih padavina, a tokom jutra na sjeveru po kotlinama očekuje se magla.
Duvaće vjetar južnih smjerova, u nedjelju umjeren i jak, povremeno sa udarima veoma jak i olujne jačine. Tokom ponedjeljka će slabiti, u utorak poslijepodne postepeno u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, povremeno umjeren do pojačan.
“Najviša dnevna temperatura vazduha bez bitnijih promjena”, stoji u saopštenju.