Crveni krstCrveni krst Crne Gore pomogao 9.255 korisnika

Crveni krst Crne Gore je od početka krize zbog koronavirusa veoma aktivan u ublažavanju njenih posljedica i svakodnevno pruža pomoć ugroženim građanima, saopštili su danas iz te organizacije, ističući da su do sada ukupno pomogli 9.255 porodica i pojedinaca, piše CdM.

Kako navode, podijelili su humanitarne pakete za njih 6.148, obavili nabavku za 1.473 osobe kojima je preporučeno da ne napuštaju svoje domove i pružili psiho-socijalno podršku za 1.634 osobe.

“Na terenu je angažovano 450 volontera, 100 zaposlenih i 130 geronto domaćica Crvenog krsta. Svakodnevno, širom Crne Gore, dobijaju preko 1.000 poziva i zahtjeva za pomoć”, dodaju u CKCG.

Naglašavaju da se pružanje podrške kontinuirano odvija u svim opštinama putem tamošnjih organizacija Crvenog krsta i trude se da pomognu što veći broj socijalno ugroženih porodica i pojedinaca.

“Pored ostalih donatora koji su nas do sad podržali, ovim putem želimo da se zahvalimo i onima čija nam podrška stiže ovih dana. Calgo MN nam je donirao pomoć u higijenskim sredstvima (maramice, papirne i vlažne – 3.000 komada i pelene za bebe – 1.150 komada). Kompanije Imlek je dala svoj doprinos kroz donaciju 10.000 litara mliječnih proizvoda, a Fashion Company (Forever Friends fondacija) donacijom 72 tone brašna”, ističu u Crvenom krstu.

Prehrambene artikle su dobili od firme Klikovac (300 kesa), firme Mićoni metal (100 paketa), kao i od ING CON-a i DDM Vuksanović (300 litara ulja, 600 kilograma šećera, 300 kg pirinča i 800 pakovanja makarona).

“Dental Group nam je donirala 2.500 pari rukavica. Svu pomoć koju dobijamo, šaljemo na teren našim opštinskim organizacijama, koje istu dijele najugroženijim korisnicima. Restoran Mashala art nam je donirao 100 obroka, a firma Genex konzerviranu hranu i jogurt za 100 korisnika i ove donacije se svakodnevno dijele onima koji nemaju sredstava da obezbijede sebi i porodici dnevni obrok. Građani su do sada uplatili na naš račun 5.890 eura, a privredni subjekti 6.600, pa se i njima posebno zahvaljujemo. Sve donacije su nam vrlo značajne, posebno zbog velikog broja zahtjeva koje svakodnevno dobijamo. Nadamo se da će ovim primjerima humanosti i solidarnosti biti vođeni i drugi subjekti u Crnoj Gori”, poručuju iz Crvenog krsta Crne Gore.

Donacije opredijeljene za saniranje posljedica situacije sa koronavirusom će se i dalje dijeliti putem Crvenog krsta, pa iz te organizacije apeluje na sve pojedince i organizacije da daju svoj doprinos odgovoru na potrebe najugroženijih građana.

loading…