Ženska seniorska reprezentacija u Podgorici je nastavila pripreme za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje je na programu od 16. do 25. juna, prenosi portal kosarka.me

Nakon dvije sedmice priprema na Zlatiboru gdje su odigrale jedan kontrolni meč protiv Srbije (drugi otkazan zbog problema sa povredama i virusom naših reprezentativki), izabranice Roberta Injigesa u našem glavnom gradu nastavljaju sa uigravanjem uoči četvrtog nastupa na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. ”Crvene” će od utorka biti u kompletnom sastavu, nakon što se ekipi priključi centar Anđelika Danijel Robinson.
Sa ekipom koja pripreme odrađuje u sportskom kompleksu ”Verde” u Donjoj Gorici, od ponedjeljka trenira i najbolja igračica Jelena Dubljević, a od povreda su se oporavile i Božica Mujović i Milica Jovanović.
Selektor Roberto Injiges trenutno ne može da računa na Irenu Matović i Marinu Pejović, koje su doživjele povrede tokom priprema na Zlatiboru, ali bi i one uskoro trebalo da počnu da treniraju sa ostatkom tima.
”Crvene” će do ponedjeljka boraviti u Podgorici kada putuju na turnir u Bordou, gdje će pored domaćina Francuske, igrati protiv Kanade i Ukrajine.
Nakon povratka iz Francuske, Jelena Škerović i saigračice od 3. juna će boraviti u Podgorici, 7. i 8. su planirani kontrolni mečevi protiv Slovenije, a polazak na Eurobasket je 14. juna.
Rivali u grupi D su Rusija, Belgija i Letonija, prvoplasirani tim ide u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz četiri grupe kroz osminu finala tražiti svoje mjesto među osam najboljih.