Reprezentacija sportskih novinara Crne Gore otputovala je juče za Hrvatsku, gdje će se do 4. oktobra održati peto Prvenstvo jugoistočne Evrope u malom fudbalu za sportske novinare, na kojem će učestvovati devet novinarskih reprezentacija zemalja regiona, prenosi CdM.

Na ostrvu Ugljan, kod Zadra, u mjestu Kukljica, crnogorska sedma sila pokušaće da popravi rezultat u odnosu na prošlu godinu, kada je u bugarskom zimskom centru Bansko osvojeno četvrto mjesto.

“Odigrali smo nekoliko kontrolnih utakmica protiv KMF Dušan Silni, a generalnu probu imali u Pljevljima, gdje smo bili gosti FK Breznica. Zadovoljni smo trenutnom formom, pa vjerujem da ćemo se u Hrvatskoj, kao i na prethodnim šampionatima predstaviti u lijepom svjetlu”, riječi su Igora Ćulafića, člana ekipe i rukovodstva USNCG.

Sportski novinari Crne Gore će u Hrvatskoj nastupiti u sljedećem sastavu: Igor Ćulafić (TV Pink M), Vlado Perović (TV 777), Vlado Jovićević (RTV Atlas), Đorđe Kustudić (TVCG), Dragan Klarić (RTV Budva), Miloš Antić, Bojan Topalović i Uroš Radulović (Dnevne novine), Ivan Ivanović, Radovan Otašević (KNB Produkcija), Milutin Stešević, Milorad Kalezić (Sportski žurnal), Bojan Šuković (Portal Analitika), Ilija Krivokapić (gost), Zdravko Gavrilović (Sportmont), Veselin Drljević i Todor Brajković (Dan).

“U organizaciji puta, boravka u Hrvatskoj, obezbjeđivanju sportske opreme i poklona za domaćine imali smo podršku naših stalnih sponzora i partnera – Crnogorskog olimpijskog komiteta, Uprave za mlade i sport, Kompanije Megapromet iz Budve, na čelu sa Balšom Mitrovićem, kao i Plantaža, čije ćemo proizvode predstaviti i konzumirati sa novinarima iz regiona”, zaključio je Ćulafić.

Sem fudbala, na Ugljanu će se održati i izborni kongres Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope, kao i konferencije – jedna posvećena borbi protiv ilegalnog klađenja, lažiranja sportskih susreta, dopinga i nasilja, a druga – sportskom turizmu i sportskim novinarima.

Z.G.