Omladinci Crne Gore danas (16h) imaju priliku da peti put u posljednjih šest godina obezbijede plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Za ispunjenje tog cilja potrebna im je pobjeda nad Kazahstanom u posljednjem kolu grupe 2. Dalje mogu i sa remijem, ali u tom slučaju Mađarska ne smije da pobijedi domaćina

turnira, Hrvatsku. Izabranici Aleksandra Miljenovića u prvom kolu su poraženi od Hrvatske (3:1), dok su u drugom savladali Mađarsku – 3:0.

” Kazahstan je, uslovno rečeno, najlakši protivnik. Na osnovu dosadašnjih rezultata reklo bi se da će nam ovo biti najlakša utakmica, ali sigurno da neće biti baš tako. Gledali smo snimke njihovih utakmica protiv Mađarske i Hrvatske i vidjeli da smo odigrali prilično dobro. Protiv Hrvatske su i imali nekoliko šansi da dođu bar do 1:1 ” , kazao je Miljenović za Arenu.

Prethodna dva dana iskorišćena su da se igrači što bolje odmore.

“Odmorili su se koliko je to bilo moguće za ova dva dana. Radili smo lagano po prilično sparnom vremenu. Umora svakako da ima, ali je važno da momci budu adekvatno psihički spremni. Moraju da budu motivisani, da znaju da im ovaj meč znači prolazak u elitnu rundu, a to donosi i još jakih takmičarskih i prijateljskih utakmica”, objasnio je selektor, koji neće imati većih problema oko sastava.

Z.N.