Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odabrao je 14 igrača koji će nastupiti na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige. Turnir je na programu u Debrecinu od 8. do 10. januara.
“Ajkule” su prethodna tri dana sparingovale u Beogradu sa selekcijom Srbije kako bi što spremiji dočekali utakmicu sa Hrvatskom u četvrtfinalu u petak od 16:45h.
Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Slaven Kandić i Nikola Moskov.
“Ovo je bila jedna dobra provjera, jer zbog nedostatka utakmica, nijesmo znali u kakvom smo stanju. Uvijek je dobro kada igrate sa najboljim selekcijama na svijetu. Možemo biti zadovoljni sa ovih pet odrađenih treninga. Dobili smo neku sliku, analizirali smo pojedine stvari, i sada idemo u Debrecin da na zvaničnim utakmicama vidimo koliko možemo u ovom trenutku. Očekuju nas tri izuzetno kvalitetna meča. Imali smo par izmjena do posljednjeg dana, Čučković zbog povrede i Obradović zbog prehlade ne mogu da putuju sa nama za Mađarsku. Bićemo u deficitu na toj poziciji. Ovo drugo je onako kako je planirano, pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati”, poručio je selektor Gojković.
Pored Gojkovića u stručnom štabu su još pomoćni treneri Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.
Crna Gora će u četvrtfinalu igrati sa Hrvatskom, 8. januara od 18:15h, a u eventualnom polufinalu rival bi bio bolji iz meča Francuska – Grčka. Plasman u polufinale izboorila je Španija koje je u februaru bila bolja od Srbija i ona čeka boljeg iz duela Italije i Mađarske.