Crna Gora se našla na naslovnici ljetnjeg izdanja francuskog renomiranog magazina Voyager Ici & Ailleurs (Putujte ovdje i drugdje). Osim naslovne strane, Crnoj Gori i njenoj turističkoj ponudi je posvećeno i 28 strana u okviru tog specijalizovanog turističkog časopisa, koji će se u prodaji nalaziti sve do kraja septembra, saopšteno je danas iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Autor teksta, novinar Lukas Largu, koji je posredstvom NTO boravio u studijskoj posjeti crnogorskoj destinaciji u maju, kazao je da je Crna Gora na njega ostavila izuzetan utisak, poručujući čitaocima da će ukoliko odluče da je posjete doživjeti egzotično putovanje na Mediteranu.
“Svoju priču počinje od Podgorice za koju kaže da je plodna ravnica i pravo čudo u planinskom području, zajedno sa rijekom Moračom koja joj daje poseban šarm. Zatim nastavlja sa Bokokotorskim zalivom, navodeći da je fascinantan i da sa svojih 87 kvadratnih kilometara predstavlja jedan od najljepših zaliva na svijetu”, navode u NTO.
U tekstu nije zaobišao ni nacionalne parkove, naglašavajući da se na Lovćenu, sa kojeg se stiže do mora za malo više od sat vremena, može pronaći više od 1.300 vrsta biljaka, dok Skadarsko jezero sa svojim meandrima u dijelu Rijeke Crnojevića upoređuje sa djelovima vijetnamskog Halong zaliva.
“Njegova priča se nastavlja sa Budvom i Barom, a završava sa Ulcinjom, koji su ga podjednako fascinirali svojim starim gradovima, srednjovjekovnom arhitekturom, raznolikim plažama, ali i različitim kulturama i istorijskim pričama. Na kraju on poziva čitaoce da posjete Crnu Goru i ističe da je mnogo ljepša nego što mogu i da zamisle”, dodaju u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.