tehnopolis

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u saradnji sa Opštinom Nikšić organizuje CRAFTINNO Sajam zanatstva koji će se održati 25. novembra u periodu od 10 do 17 časova u prostorijama IPC Tehnopolis.
Na ovom događaju biće predstavljeni zanatski proizvodi koji su rezultat korišćenja savremenih 3D i CNC tehnologija proizvodnje. Među izlagačima će biti korisnici projekta, koji su prethodnih 8 mjeseci radili na inoviranju proizvodnih procesa, zahvaljujući teorijskim i praktičnim obukama koje su prošli tokom trajanja projekta. Takođe, priliku da budu izlagači su dobili i su i registrovani mali biznisi koji se bave zanatstvom na posredan ili neposredan način, kroz inovativne načine proizvodnje.
Događaj će početi u 10h obraćanjem partnera na projektu, dok će u zvaničnom otvaranju CRAFTINNO Sajma zanatstva učestvovati gospodin Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, gospođa Biljana Šćepanović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore, Armen Čekić, projekt menadžer UNOPS-a, koji će i otvoriti događaj.
Ovaj događaj je dio projekta „Inovativne održive tehnologije za ekonomsko unapređenje zanatstva – CRAFTINNO“ koji sprovodimo u partnerstvu sa Opštinom Nikšić uz podršku Kraljevine Norveške preko projekta „Norveška za vas – Crna Gora“, kako bismo doprinijeli razvoju inovativnog ekosistema u Crnoj Gori kroz izgradnju kapaciteta za inovacije subjekata za podršku poslovanju i malih biznisa iz oblasti zanatstva.