Većina članova Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke u Nikšiću pristupili su Srpskom saboru Zavjetnici.

 

 

„Tu odluku smo donijeli nakon analize velikog promašaja koga je stranka napravila nakon što su neki aktivisti učestvovali na protestima Demokratskog fronta. Sada kada se DF vraća u parlament, jasno je da su svi oni koji su učestvovali u protestima u Podgorici namjerno ili zato što su bili zavedeni radili protiv svoje stranke i ideologije srpskog nacionalizma“, navodi se u saopštenju koje je potpisao Duško Mitrović, predsjednik OO SRS Nikšić.

Osim nesuglasica u stranci zadnjih pola godine zbog vođenja Šešeljeve pamuk politike i promjene političkog kursa kao i kršenja Statuta SRS, kap koja je prelila čašu je saopštenje Duška Sekulića i njegovog jedinog aktiviste iz Podgorice koji tvrde da je potpredsjednik PzP-a Branko Radulović maltene heroj i da treba za njim ići.

„S obzirom da se radi o čovjeku koji je predsjednik tzv. crkvenog odbora u Podgorici tzv. crnogorske pravoslavne crkve, jasno je da su radikali u Crnoj Gori izgubili kompas i ideologiju i da su produžena ruka Andrije Mandića. Jedino je Mandić do sada mogao da pravi ,,frontove” sa miraševcima i da glumi demokratiju koje nema u Crnoj Gori. Zato se svi okupljamo u Srpskom saboru Zavjetnici jer smo svjesni da radikali sa Duškom Sekulićem u Crnoj Gori na kraju služe samo DPS-u i Mandiću i nikome drugo. A evrounijatska vlast i opozicija u Crnoj Gori su iste“, zaključuje se u saopštenju.