U okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, Nikšićko pozorište sa predstavom „Bilo jednom u maju“ gostuje u Crnogorskom narodnom pozorištu, u subotu, 05. marta sa početkom u 20 sati.

 

Predstava je rađena po tekstu savremenog mađarskog pisca Žolta Požgaja, dok adaptaciju i režiju potpisuje Goran Bulajić.

U predstavi igraju: Kristina Stevović, Miloš Pejović, Boban Čvorović, Jovan Krivokapić, Nikola Vasiljević, Stevan Radusinović, Nebojša Vulanović i Gordana Mićunović, scenografiju potpisuje Anka Gardašević, kostime Jelena Đukanović, a muziku Autogeni trening.

,,Bilo jednom u maju” savremenog mađarskog pisca i reditelja Žolta Požgaja (izvorno ,,Lizelota i mjesec maj”) je reprezent moderne fragmentarne dramaturgije i praizvedba ovog komada na južnoslovenskom jeziku. Univerzalna životna priča o ženi koja želi ljubav i porodicu, kroz izuzetnu montažu precizno napisanih i mogućih situacija, tipiziranih likova, gradacijom vode priču u globalnu scensku metaforu o otuđenju i ,,filozofiji slučaja“.

DSC_1169-1a

DSC_1230-1a