Hitna-pomoc

Hitna pomoć u Nikšiću navodno je jutros odbila pružiti pomoć starijem čovjeku u teškom stanju zbog tehničkih problema s vozilom, tvrde naši sugrađani.

“Jutros mi se desila situacija da mi je čovjek tražio pomoć da mu pozovem hitnu pomoć. Čovjek je bio na svome ķućnom pragu, u lošem stanju, skoro u nesvjesnom stanju. Koleginice i ja smo pozvali hitnu pomoć koja je rekla da će izaći, ali nas je pozvala poslije pet minuta i rekla da ne može da izađe na teren radi tehničkih problema (kombi nije mogao da upali). Rekli su nam da pozovemo taksi i da dovedemo čovjeka. Mi smo čovjeka u teškom stanju smjestili u auto i poveli u hitnu pomoć gdje su nas dočekali medicinski radnici sa punim voznim parkom bez pacijenata u ambulanti. Ova situacija je veoma zabrinjavajuća jer se radi o starijem čovjeku koji živi sam. Za ovakvo postupanje mediciskih radnika nema opravdanja. Nadam se da će neko reagovati na ovakve situacije. Čovjek je zbrinuti u bolnici i radi se o ozbiljnom zdravstvenom problemu”, tvrdi naš čitalac.

Iz Hitne pomoći nam nijesu mogli dati komentar već su nas uputili na Zavod.

Nadamo se da će nadležne institucije istražiti ovaj incident i poduzeti odgovarajuće korake kako bi se osigurala adekvatna reakcija hitnih službi u sličnim situacijama u budućnosti.