cinema
Danas na repertoaru bioskopa Cinema 213 četiri filma.
Danas u15:05 časa film “Čudovišta iz moje porodice 2”.
Godinu dana nakon njihove čudovišne avanture, porodica Višboun ponovno živi svojim normalnim, ljudskim životima, koji su ispunjeni svim uobičajenim svađama, stresovima i svakodnevnim ludilom koje porodični život nosi. Iznenadni susret s Milom Star označava početak nove avanture zbog koje svi njihovi normalni problemi nestaju. Kako bi oslobodili Babu Jagu i Renfielda iz kandži Lovca na čudovišta, porodica Wishbone se ponovo pretvara u neodoljivog vampira, Frankensteinovo čudovište, mumiju i vukodlaka. Zajedno sa svoja tri kućna ljubimca, naši junaci ponovno proputuju cijeli svijet kako bi spasili svoje prijatelje, stekli nova čudovišna poznanstva i konačno shvatili da niko nije savršen – i kako čak i oni s manama mogu pronaći sreću.
Film “Ljeto kad sam naučila da letim” u je u 17h.
Dvanaestogodišnja Sofija (Klara Hrvanović) mašta o kampovanju sa ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, primorana je da ljetovanje provede u trošnoj porodičnoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom (Olga Odanović) i luckastom baba-tetkom Luce (Snježana Sinovčić).
Bez društva, dometa i interneta, Sofijin život na Hvaru je ‘’pa-ka-o’’, ali monotoniju ubrzo prekida neobično ponašanje bake Marije. Sofija naslućuje da je u pitanju nekakva tajna romansa, ali velika istraga babinog ljubavnog života zapravo rezultira otkrićem dugo čuvane porodične tajne.
Sa novim prijateljstvima, simpatijama i avanturom, Sofija dobija svoje ljetovanje iz snova, ali i mnogo više nego što je mogla da izmašta.
U 18:40časova je “Uncharted”.
Uncharted upoznaje publiku sa momkom uličnog vaspitanja, Nejtanom Drejkom (Tom Holand) i prikazuje njegovu prvu avanturu u potrazi za blagom sa mudrim partnerom Viktorom Salijem (Mark Volberg). Inspirisan hvaljenim serijalom video igara, ovaj akciono-avanturistički ep je poznat širom sveta i prati Nejta i Salija dok se upuštaju u opasnu potragu za ,,najvećim blagom koje nikada nije pronađeno”, usput prateći tragove koji bi mogli dovesti do Nejtovog davno izgubljenog brata.
Triler “Ključ“ ide u 20:45 časa.
Legenda kaže da se u skrivenom blagu cara Despota Stefana nalazi veoma vrijedna Vizantijska relikvija – Konstantinovo blago. Ovu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da posjeduje tajna organizacija katoličke crkve, koja smatra da im ovo istorijsko blago oduvijek pripada. Za taj zadatak spremna je da angažuje i mafijaškog bosa i njegovu „vojsku“ i da aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju.
Ključ koji vodi do blaga zato vjekovima iz generacije u generaciju štite Vitezovi Reda Zmaja, koji ulogu čuvara nasleđuju od svojih predaka.
Vera je profesorka istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon povratka iz Crne Gore sa djedove sahrane, njen život se mijenja iz korijena. Zatiče stan u haosu zbog provale, postaje meta mafije, prati je policija, oko nje se dešavaju ubistva…
Vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, a na putu do saznanja da je porijeklom, nasledno postala Vitez Reda Zmaja i da je u amanet dobila čuvanje tajne Konstantinovog blaga, zaljubljuje se u čovjeka za koga ne zna da li je njen zaštitnik ili potencijalni ubica.
Nenad je od rođenja obučavan kao Vitez Reda Zmaja. Njegov zadatak je da zaštiti svete relikvije, ali i njihovog čuvara, Veru. Dok se i njegove emocije rasplamsavaju, spreman je na sve. Čak i na ono što se od jednog viteza najmanje očekuje.
Borba za sveto istorijsko blago odvija se u centru Beograda, među zidinama magičnog Kotora, na pustim putevima Zlatibora i u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova, među zgužvanim čaršavima sjenovitih spavaćih soba i u moćnoj tišini crkvenih zdanja, a ostavlja krvave tragove, uništene karijere, slomljena srca i niz posmrtnih kovčega koji tek čekaju da se na njih urežu imena gubitnika.
Ruka koja će na kraju doći do ključa vođena je čistom emocijom i srcem