U zgradi ZZZ Bijelo Polje, NVO Centar kreativnih vještina je prezentovao Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava na ime podrške za mlade preduzetnike.

“Prezentaciji je prisustvovalo oko desetak nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji ZZZ Bijelo Polje i oni su detaljno upoznati sa obukama koje naša organizacija planira da realizuje u narednom periodu ali i uslovima za dodjelu bespovratnog kredita.

Sa nama je bio i prošlogodišnji dobitnik bespovratnih sredstava Miloš Dragojević, koji je prisutnima približio na koji način se on potrudio i dao sve od sebe da napiše što bolji biznis plan nakon čega je i pobijedio na konkursu.

Istakao je da su mu dodijeljena sredstva mnogo pomogla da svoj biznis pokrene na pravi način. Prisutnima je predložio da obavezno apliciraju jer i ako ne prođu i ne dobiju predviđena sredstva, sigurno će im obuke dobro doći da u daljem angažmanu na privatnom polju budu uspješniji”, kazali su iz ove NVO.

U narednih nekoliko dana, sličnu prezentaciju ova organizacija realizovaće i u Beranama, nakon čega očekuju prijavljivanje potencijalnih kandidata, uži izbor istih a potom i samu relizaciju projekta.

Realizacija projekta će se sastojati iz nekoliko kljucnih obuka za buduće preduzetnike, posjetama uspješnim preduzetnicima, pisanju biznis plana i konačno dodjeli bespovratnih sredstava za najbolju biznis ideju.

Aktivnost je sprovedena u okviru projekta ,,Tvoja ideja – naša podrška,, koji je podržan od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.