Modna agencija ,,Mondaine models“ ponovo je u potrazi za novim licima kojima će „osvježiti“ modne piste u Crnoj Gori i inostranstvu.

Poznata po modnim događajima „Fashion connection“, „Pal Zileri“, „Fashion show Bar“ i „Dvije ure modne torture“, ova agencija planira početkom aprila u Podgorici organizovati 19. Fashion connection i povodom toga objavljuje kastinge za upis nove generacije muških i ženskih modela starosti od pet do 25 godina u prvu profesionalnu školu manekenstva u Crnoj Gori – „Catwalk“.
Kastinzi se organizuju u sljedećim gradovima: u Baru u fitnes centru “Borilački sportovi” (bivša diskoteka Holivud) 11.marta u 12 sati, u Budvi u hotelu “Budva” 11. marta u 17 sati, u Nikšiću u hotelu “Onogošt” 12. marta u 17 sati, u Podgorici u hotelu ”City” 12. marta u 12 sati.
Tokom trajanja programa, koji će biti realizovan vikendom u pomenuta četri grada, predviđene su sljedeće aktivnosti: intezivne vježbe pravilnog hoda i držanja uz stalni nadzor iskusnih – bivših i aktuelnih manekena iz Crne Gore i regiona, završna ispitna revija svih polaznika sredinom maja 2017, svečana dodjela diploma.
Iz Agencije navode da ih sve prethodne godine karekteriše uspjeh, jer su ovom projektu pristupili studiozno, odnosno, sa planom i jasnim ciljem.
-Naši polaznici ne završavaju manekensku karijeru onda kada dobiju diplomu. Zapravo, tek tada sve počinje. Svi članovi prethodnih generacija bili su angažovani u okviru tv reklama, spotova, kampanja i revija. Veliki broj njih, putem naših kontakata sa inostranim agentima, sada uspješno gradi karijeru širom planete. Iskreno, nije lako naći angažman za sve polaznike ali, za razliku od drugih, agencija “Mondaine models” tokom godine organizuje veliki broj modnih manifestacija, pa je logično da prednost pri biranju modela na kastinzima imaju nova lica koja smo sami “fabrikovali”. To nam i jeste bio cilj – osvježiti i osnažiti modnu scenu Crne Gore sopstvenim obučenim mladim snagama. Najizuzetniji iz nove generacije, prve profesionalne modne korake, napraviće već na 19. Fashion connection-u, koji će, u organizaciji “Mondaine models”, biti održan 4. i 5. aprila u okviru “Imanja Knjaz” u Podgorici – navodi se u saopštenju agencije ,,Mondaine models”.