Ivan Bošković bivši reprezentativac i najbolji strijelac u istoriji crnogorske fudbalske lige nakon 13 godina ponovo je u dresu FK Sutjeska, prenosi Mondo.

Nakon 13 godina i mnogo promijenjenih klubova u uspješnoj karijeri, ljubimac nikšićke publike, vratio se u svoj matični klub, da ponovo pokuša da ga dovede do Evrope.

Bošković se raduje povratku, a da će biti istinsko pojačanje, vidjelo se već na prvom pripremnom meču protiv Vojvodine, Sutjeska je slavila 2:1 a Bošković bio strijelac drugog gola, uz odličnu igru u polju.

Na početku razgovora Ivan kaže da je srećan što se vratio u svoj klub.

“Nakon šest godina sam se vratio u crnogorski fudbal a od kad sam otišao iz Sutjeske prošlo je punih 13 godina. Srećan sam što sam se vratio. Sutjeska je moj klub, klub u kojem sam stekao afirmaciju i koji mi je mnogo dao”, kaže iskusni napadač.

Na pitanje kako je zadovoljan kvalitetom ekipe on je kazao da je zatečen kvalitetom i potencijalom koji je prisutan.

“Mlada ekipa sa velikim potencijalom. Odlično vođena od strane Nebojše Jovovića. Veliki broj igrača poznajem od ranije i odlično sam prihvaćen. Mislim da ova ekipa može da ostvari sve ciljeve koji su postavljeni “, kazao je Bošković i dodao da su primarni ciljevi treće mjesto na tabeli i osvajanje Kupa takmičenja.

“Neće biti nimalo lako, jer su se konkurenti osjetno pojačali ali svi ćemo dati svoj maksimum da se na kraju radujemo”, najavio je Bošković.

Na pitanje kako ocjenjuje sadašnju i onu ekipu iz 2003.godine Bošković kaže je najočiglednija razlika u starosnoj dobi igrača.

“Pa prva stvar koja je vidljiva je ta da su 2003. godine uglavnom bili iskusni igrači i bilo je nas par mladjih. Sada je situacija obrnuta. Mnogo mladih igrača i nekoliko nas iskusnih. Sve u svemu ova ekipa ima ogroman potencijal i kao što rekoh, kadra je da ostvari ciljeve koje je rukovodstvo kluba zacrtalo”, objasnio je Bošković.

Utakmica koje se sa posebnom emocijom sjeća je ona protiv FK Crvena Zvezda koja se igrala u Nikšiću.

“Imao sam mnogo boljih utakmica od pomenute, ali ta utakmica mi je ostala nedodirljiva u sjećanju. U trećem minutu sam zatresao mrežu Zvezde, u četvrtom mi je naš najbolji sudija Radoman pokazao žuti karton, a u sedmom minutu drugi žuti i put u svlačionicu. Ipak sa desetoricom smo napravili podvig i ostvarili veliku pobjedu”, kazao je Ivan.

On je kazao da će u sezoni koja je toku dati svoj maksimum kako na treningu tako i na svakoj utakmici.

“Strast koju osjećam prema fudbalu daje mi ogromnu energiju. Uživam u svakom treningu i uvijek se trudim naučim nešto novo iako je toliko treninga iza mene. Pozivam navjače da dođu u što većem broju da nas bodre a mi ćemo im vratitii maksimalnim zalaganjem na terenu i nadam se pobjedama”, rekao je “štih” Nikšićana u “napadu na Evropu”.

Bošković je prije nego što je otišao u inostranstvo ostavio “domaći zadatak” crnogorskim napadačima, kada je u sezoni 2009/2010 na 30 utakmica postigao 28 golova. Rekord koji će teško biti oboren.

Nakon toga Ivan je igrao sa dosta uspjeha u Uzbekistanu i na Tajlandu. Na Tajlandu se Bošković najduže zadržao, stekao ime i proveo četiri lijepe godine u kojima je bilo dosta uspjeha. Na Tajlandu se i oženio sa Tajlandjankom Ying, sa kojom je i danas u braku.