Boško Drašković, član nikšićkog kluba Žarko Mijatović, proglašen je za najboljeg boksera Crne Gore u 2015. godini, u tradicionalnom izboru Bokserskog saveza.

Drašković je u 2015. godini bio učesnik Evropskih igara i šampionata Evrope.

On je kazao da je za njega 2015. godina bila specifična, puna uspona i padova, povreda, dobrih i loših mečeva.

“Obilježila su je dva velika takmičenja – Evropske igre i šampionat Evrope. U Bakuu sam na startu pobijedio osvajača medalja sa velikih takmičenja, dok sam u drugom poražen zbog povrede. Na EP sam u prvom kolu pobijedio svjetskog prvaka, a u drugom imao izuzetno loše izdanja. Prisjećam se perioda kada sam bio u izuzetnoj formi, nadam se da ću je ponoviti i u aprilu izboriti vizu za Rio”, kazao je Bošković.

U ženskoj konkurenciji nagrađena je Tamara Radunović, članica BK Budva.

“Zadovoljna sam ovom godinom, imala sam 18 mečeva, od kojih sam 13 dobila. Pobijedila sam šampionke Srbije i Bosne i Hercegovine, a dva puta slavila sam protiv juniorske vicešampionku svijeta. I naredne godine očekuju me brojna takmičenja, nadam se novim pobjedama i medaljama”, kazala je Radunović.

Njen klupski drug Petar Marčić najbolji je mladi bokser, najbolji junior je Stefan Savković, iz istog kluba je i najbolji školarac Nenad Marković, dok je Pavle Božović iz BK Budva proglašen za najboljeg pionira.

Za najboljeg trenera nagrađen je Bajram Ademović, dok je najbolji klub i u 2015. godini Podgorica.

Nagrada za najboljeg bokserskog radnika uručena je Gojku Boričiću.

Predsjednik BSCG, Božidar Vuksanović, kazao je da je izuzetno zadovoljan što je ta asocijacija uspjela da zaokruži godinu, imajući u vidu angažman mladih boksera i kontinutetom ispunjavanja obaveza koje su bile predviđene kalendarom.

“Očekujem da i u narednoj godini ostvarujemo dobre rezultate, jer je 2016. olimpijska godina. Očekujem da do maja neko od naših boksera izbori vizu za Igre u Rio de Žaneiru. Savez će se truditi da obezbijedi materijalnu osnovu da bi se programske aktivnosti mogle da se sprovedu”, kazao je Vuksanović.