Predstavnici Narodnog pokreta „Biram slobodu“, okupili se večeras na Trgu slobode u Nikšiću da kao i svake subote izraze nezadovoljstvo zbog epidemioloških mjera koje su, prema njihovom mišljenju besmislene i diskriminatrone, i vrijeđaju inelegenciju.

Ranka Nikolić,jedna od stalnih učesnica skupova i po profesiji profesor Ruskog jezika kazala je da su protesti večeras i u Herceg Novom, Baru i Beranama, a sjutra u 18 časova u Podgorici.
„Želim da kažem da mi nismo antivasekeri, mi samo tražimo da svako ima pravo da bira i da ne nosi ili nosi maske i pridržava se mjera. I mi pozivamo roditelje jer njihova djeca nijesu od početka morala da nose maske, jer je to žestoka diskriminacija. Ljudi su preplašeni i mislim da su ih kvalitetno sproveli u roblje“, istakla je ona.
„Cilj ovih protesta je ukidanje mjera jer su nezakonite, nelogične i vrijeđaju intelegenciju.“, kazao je Milivoje Višnjić, profesor Istorije i geografije i istakao da je za njih Novak Đoković šampion i primjer svima njima.
Protesti protiv Covid mjera u Nikšiću traju od maja prošle godine, i učesnici su kazali da će trajati dok se mjere potpuno ne ukinu.