Berlin Music Video Awards festival, četvrti po redu, biće organizovan od 18. do 22. maja, u Berlinu. Festival predstavlja reviju najboljih video spotova koji su obilježili proteklu godinu, ali ono što čini BMVA drugačijim od ostalih je u tome što predstavlja platformu za talentovane umjetnike, kako afirmisane, tako i one koji su tek na početku bavljenja muzikom ili režiranjem muzičkih spotova, navodi se u njihovom saopštenju.

 

,,Zato ove godine želimo da pozovemo muzičare, muzičke producente i filmske reditelje sa prostora Balkana, da nam se pridruže i predstave svoj rad na ovom međunarodnom događaju. Svako može učestvovati, a budžet, diskografska kuća ili ime nisu relevantni jer je Berlin Music Video Awards fokusiran na kvalitet, originalnost i raznolikost”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, osim u 14 pobjedničkih kategorija, moguće je učestvovati i u Videoshop konkurenciji – u pitanju je aplikacija za iPad, iPhone, Android, Windows putem koje svi zainteresovani mogu izmontirati video spot i osvojiti put u Berlin!

,,Najbolji muzički spot ove godine iznosi 3000 eura. Rok za prijavljivanje je 1. april 2016. Pobjednici će biti izabrani putem online glasanja i uz pomoć međunarodnog žirija. Do sada su objavljene nominacije poznatih imena, kao što su Tame Impala/The less I know the better, Stromae/Quand C’est, ali u istoj kategoriji sa njima stoje imena neafirmisanih izvođača iz cijelog svijeta. Zato ove godine želimo da vidimo i spotove sa prostora Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske, jer je cilj festivala upravo u afirmaciji izvođača koji nisu imali priliku da svoj rad predstave publici u inostranstvu”, navodi se u saopštenju.

Berlin Music Video Awards je prvi put organizovan 2013. i predstavlja nezavisni festival koji je za kratko vrijeme uspio da zauzme posebno mjesto na filmskoj i muzičkoj sceni.