Mladi Nikšića

Uprava za inspekcijske poslove za prva tri mjeseca 2017. godine, kontrolom zdravstvenih ustanova utvrdila je 51 nepravilnost, a u 22 slučaja izrekla je novčane kazne u ukupnom iznosu od 9.050 eura, prenosi RTCG.

Kako su Pobjedi kazali iz ove ustanove, osam prekršajnih naloga napisano je pravnom i odgovornom licu u tri privatne apoteke i jednoj specijalističkoj ambulatni zbog neodgovarajućeg kadra.

“Kazne su izrečene i trojici zdravstvenih radnika, dvoje u Podgorici i jedan u Beranama, zbog rada van zdravstvene ustanove, kao i protiv odgovornog lica zbog nevođenja propisne dokumentacije u privatnoj ambulanti”, naveli su iz Inspekcije.

Kako su dodali, u deset slučajeva, prekršajni nalozi napisani su jer su apoteke izdavale ljekove suprotno zakonu, zatim bez ili nepotpunog recepta, kao i zbog izdavanja lijeka bez nepotpune deklaracije magistralnih medikamenata.

Takođe, Sudu za prekršaje podnijeti su zahtjevi i protiv 11 roditelja koji su odbili da vakcinišu djecu od određenih zaraznih bolesti u skladu sa zakonom.