mladi niksicaApel za pomoć samohranoj majci dvoje djece

Predstavnici Banke hrane apeluju na sve građane koji su u prilici da svojom donacijom pomognu Sonji Ćosović iz Nikšića, samohranoj majki dvojice osnovaca, prenosi RTCG.

“Dječacima su potrebni knjige za drugi i sedmi razred, pribor za školu, torbe, patike, trenerke, jakne, veš. Bilo šta od toga biće od koristi. Brojevi obuće su 40 i 34 a odjeće 16-tica i 12-tica”, naveli su u apelu.

Sonji je muž preminuo prije četiri godine, a kako kaže, od tada se trudi da djeci bude i otac i majka.

“Često mi se čini da mi ponestaje snage ali zbog njih moram da nastavim dalje. Samo ja znam kako je teško nositi se sa ovim svim što nas je snašlo a posebno sa djecom koju mi je jako teško oporaviti posle očeve smrti. Oni su jako teško podnijeli gubitak oca. Doživjeli su veliku traumu koja će negdje zauvijek ostati u njima. Na svoja osjećanja kao supruga ne mogu ni da mislim, to je luksuz . Djeca mi daju snagu da idem dalje i borim se za njih sa nadom da ce postati dobri ljudi”, navodi Sonja.

Ona ima mjesečno od materijalnog obezbjeđenja porodice i dječjeg dodatka oko 134 eura.

“Živimo kao podstanari . Od primanja koje imam za stan i komunalije dajem oko 110 eura. Šta uraditi i kako preživjeti sa ostatkom novca , od oko 25 eura? Trudim se da radim sve do čega mogu doći za dnevnicu : okopavam bašte, pomažem oko drva, čistim stanove . Ipak ti poslovi su rijetki i malo ih ima. Ostaje samo nada hoće li neko od rodbine moći odvojiti 10 ili 15 eura da mi pomogne da prehranim djecu”, navodi Sonja.

Ona je apelovala na sve, kako je rekla, dobre ljude, koji su u mogućnosti da pomognu njoj i njenoj djeci na bilo koji način.
“Žiro račun je na ime Sonja Ćosović 510-130498126901593 kod CKB banke. Ako ništa drugo ja sam vam puno zahvalna što ste pročitali moje pismo”, stoji u apelu.