Povodom Dana Opštine, pitali smo sugrađane šta je po njihovom mišljenju obilježilo Nikšić u protekloj godini. “Dajte narodu “hleba i igara” su riječi kojima je jedan stariji sugrađanin sumirao protekla zbivanja u Nikšiću.

“Dešava se stalno nešto, što je za pohvalu. Djeca se zabavljaju, lijepo je čuti muziku na Trgu”, kaže on. Dodaje da su ta dešavanja samo prividno skretanje pažnje sa glavnih problema u gradu.
“Smeća i lutalica je svuda, time se niko ne bavi”, rekao nam je. Kaže i da je protiv uspavljivanja lutalica, ali da Opština definitivno treba da nađe rješenje kojim će se pomiriti obje strane- i stati u zaštitu životinja, i obezbijediti Nikšićanima mirno hodanje ulicama.
Jedna sugrađanka kazala je da zabavnih događaja Nikšiću ne fali, i da ih treba biti više.
“Prisustvovala sam na više događaja u gradu tokom ove godine, rekla bih da je grad oživio. Mi imamo toliko talentovanih mladih, pa i potencijala da postanemo kulturni centar, voljela bih da grad nastavi ovim tempom”, kaže ona. Od dešavanja, ističe Lake fest, repertoar Pozorišta i Zahumlja, Bazar poljoprivrednih proizvoda na Trgu…
I tinejdžeri sa kojima smo pričali podržavaju muzičke događaje.
“Nijesu to sad neki previše kvalitetni izvođači ali idemo na sve gdje se svira uživo”, rekao nam je jedan od sagovornika.
Nešto stariji su ispratili građevinske radove i donacije.
“Drago mi je zbog zgrade vatrogasaca, oni su zaslužili ako je iko”, kaže stariji sugrađanin i dodaje da “cijeni rad predsjednika Kovačevića”.