S obzirom na zemljotrese koji su prethodnih nedjelja pogađali Tursku i Siriju, ali i oblasti Balkana, odlučili smo da izađemo na ulice našeg grada i upitamo sugrađane šta oni misle o zemljotresima, kao i da li se boje potencijalnih zemljotresa na našim područjima.

Ispred pijace smo sreli dvoje starijih ljudi koje smo upitali kakvo je njihovo mišljenje vezano za zemljotrese.
‘’Ne bojim se ničega pravo da ti kažem. Kad je bio zemljotres kod nas 1979. preživjeli smo ga, tako da mislim da gore od toga ne može, a i ne možemo uticati na to’’ , rekao nam je Milivoje.

Šetajući korzom, sreli smo Milicu, studentkinju iz Podgorice, koja je sa nama podijelila svoje mišljenje.
‘’Ne vjerujem da će se nama to desiti, bio je davno onaj veliki zemljotres, pa mislim da smo mirni’’ , rekla nam je Milica.

To je čuo Vukašin, koji je inače radio u Herceg Novom kada se desio zemljotres 1979. , pa je uskočio u konverzaciju.
‘’Mora se ponoviti zemljotres na svakih 40-50 godina, tako da će brzo i vrijeme za to kod nas. Ne bojim se toga, jer ne možemo pobjeći svakako, samo možemo razmišljati pozitivno’’ , zaključio je Vukašin.

Odgovore na naša pitanja dali su i Stevan i Marija, učenici Ekonomske škole.
‘’Ma ne može to kod nas da se desi, a i da se desi biće neki mali zemljotres. Svakako sve što valja i što ne valja bježi od nas’’ , prokomentarisali su uz smijeh.

Stiče se utisak da naši sugrađani nijesu pretjerano zainteresovani za potencijalno potresanje tla u našoj zemlji ili okolnim zemljama, a i ako se nešto tako desi, nijesu pretjerano zabrinuti.

A šta vi mislite ?