Niksic

Međunarodni festival glumca, koji je sinoć zvanično otvoren u Nikšićkom pozorištu, svjedoči o tome da grad po Trebjesom nastavlja svoju dugu i bogatu kulturnu tradiciju, a da trenutna epidemiološka situacija nije spriječila da pozorišna scena oživi i uzvrati osmijehom pokazano je već prvom predstavom “Pluća” koja je ispraćena glasnim ovacijama i aplauzom publike. Koliko su Nikšićani i Nikšićanke informisani o ovom događaju, da li su možda pratili otvaranje i koliko će u narednim danima biti zainteresovani da pogledaju neku iz serije predstava, pročitajte u nastavku.

Nikola, student, izjavio je da ne zna o čemu je riječ, ali da će se raspitati i možda ispratiti nešto od ponuđenog repertoara.
“Nijesam gledala predstavu i žao mi je zbog toga, ali ću se truditi da pogledam nešto u toku sedmice”, odgovorila je Slavica, dok je njen sugrađanin Marko izjavio da nije upoznat sa trenutnim kulturnim dešavanjima, ali da svakako ni ne planira da gleda.
Amar, koji radi kao stomatolog, saopštio je da nije informisan, ali je izrazio želju da vidi o čemu je riječ.
“Nijesam gledao sinoć, ali imam namjeru da pogledam dvije predstave ─ “Antigona” i “Sjećaš li se Doli Bel”, izjavio je jedan on naših sugrađana.
Milica, profesor engleskog jezika, kazala je da nije znala da je Međunarodni festival glumca počeo, ali “sigurno ću se informisati i ako bude nešto zanimljivo pogledati”, dodala je.
“Znam da je otvoreno i da će biti poznat, ali nemam vremena da gledam predstave”, zaključila je Nena, dok je student Krsto izjavio da će rado odgledati predstavu “Antigona” i da je upoznat o kakvom dešavanju je riječ.
Dijana, nekadašnja muzičarka, obožava teatar, pa iako nije gledala predstavu “Pluća” sa zadovoljstvom će poći na neku drugu.
“Pratio sam sinoć. Vrlo bogat tekst, iako su na sceni bila samo dva lika. Utisak je povoljan, a planiram da gledam još neku”, poručio je Nikšićanin Mladen.
Iako smo na početku anketiranja bili optimistični po pitanju, slobodno možemo reći, trenutno najznačajnijeg kulturnog dešavanja u Nikšiću, pokazalo se da većina naših sugrađana nije ispratila o čemu je riječ, nije zainteresovana da sazna, ili, pak, nema vremena za predstave.