Nestabilne vremenske prilike i kiša koja je padala  u većem dijelu zemlje uslovila je da se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima. Na sjeveru su zabilježene slabije sniježne padavine, a skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

 

U vremenskom periodu od 15.11.2022. godine do 01.04.2023. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

 

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila.

 

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče od 01.02.2023.  godine do  01.03.2023. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvođenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put)

Izvode se radovi   naspram Komandnog centra tunela Sozina kao i poslije naplatnog centra  i neophodno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije. Apel vozačima da prilagode brzinu vožnje, prate privremenu i promjenjivu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-5  dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvođenja radova.

Od 25.02.2023. do 01.03.2023. godine odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog radova na adaptaciji zaštitne odbojne  ograde duž trase bulevara na magralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, lokaliteti Komanski most i Novo Selo.

Od 01.01.2023. do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Promijenjen je  režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u Budvi od Prijevora do Lastve Grbaljske počev od 20.02.2023. godine kao i potpuna obustava saobraćaja u terminu od 10.00 do 14.00 casova svakog dana osim nedelje.

 

Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja između vozila.

Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane saobraća jedan trajekt. Trajekt neće saobraćati od 22.00 do 06.00 casova.

Autobusi i teretna vozila se preusmjeravaju na put zalivom.

Tunel Vrmac je otvoren za saobraćaj.

 

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.