Alivodić sam na vrhu

Dario Alivodić je pobjedom protiv Nikole Kovačevića, iskristio poraz Nebojše Nikčevića u partiji sa Aleksandrom Tomićem i osamio se na vrhu tabele prvog turnira u sklopu ”Proljećnog šahvoskg festivala” u organizaciji ŠK Elektroprivreda iz Nikšića i Šahovskog saveza Crne Gore.

U četvrtom kolu Alivodić je prihvatao žrtve Kovačevića, uspješno se odbranio i ostvario veliku materijalnu prednost i na taj način zabilježio treću pobjedu u četiri odigrana kola.
Aleksandar Tomić polako ulazi u formu, jutro je savladao velemajstora i prvog nosioca Nebojšu Nikčevića crnim figurama.
U duelu Vuka Miletića i Predraga Nikača viđena je poziciona borba, a Nikšićani su se usaglasili na remi u jednakoj završnici.
Fide majstor iz Bara Miloš Pečurica je dugo koristio svoju prednost u poziciji protiv Marka Jelčića iz Bosne i Hercegovine. Preciznom tehnikom je ostvario drugu pobjedu i priključio se gornjem dijelu tabele.
Duel iskusnih internacionalnih majstora, Vladimira Klasana iz Srbije i Vitomira Arapovića iz Bosne i Hercegovine, pripao je prvaku svijeta za osobe sa oštećenjem sluha, Klasanu, koji je preciznom igrom realizovao svoju prednost u topovskoj završnici.
Danas se igra i peto kole, u kome se sastaju;
Alivodić – Nikčević
Arapović – Kovačević
Jelčić – Klasan
Nikač – Pečurica
Tomić – Miletić