Aleksić: Odbraniti pravo za neradnu nedjelju

Predsjednica Unije slobodnih sindikata Vesna Milonjić Aleksić, je pozvala građane da potpišu e-peticiju koja se nalazi na portalu Glas građana sa ciljem da odbrane pravo na neradnu nedjelju.

Apel prenosimo integralno:
“Drage kolege/ce, cijenjeni građani/ke,
Svi vi koji znate šta vam znači slobodna nedjelja, dan proveden sa porodicom, dan posvećen pravim vrijednostima, a samim tim i razvoju zdravog društva – pridružite nam se! Potpišite e-peticiju koja se nalazi na portalu “Glas građana”: https://epeticije.gov.me/na i pomozite nam da odbranimo pravo na neradnu nedjelju u trgovini!
Ovom prilikom posebno apelujemo na zaposlene u sektoru trgovine da se odvaže i izbore za sebe i svoje porodice! Budimo ujedinjeni i pokažimo nadležnim institucijama da su neopravdane inicijative poslodavačkih udruženje za ukidanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika. Sačuvajmo pravo koje nam pripada i za koje smo se mukotrpno borili prethodnih deset godina!
Neprihvatljivo je da zaposleni u trgovini svakodnevno osjećaju strah da će im biti ukinuto i ono malo što imaju. Zato, potpišimo peticiju, sačuvajmo pravo na dostojanstven rad i život!
Sada je trenutak za solidarnost i snagu!”
Izvor: CdM