Crna Gora nije pobijedila, nije ni izgubila, ali je ostavila bolji utisak – generalna je slika prijateljske utakmica sa Bosnom i Hercegovinom na Grbavici.

Ko nije gledao, a zna da je završeno 0:0 – možda bi pomislio da meč nije bio najzanimljiviji, pogotovo što su obje selekcije nastupile bez najboljih igrača, sa dosta izmjena i novih taktičkih zamisli.
Ipak, duel u Sarajevu dobio je visoku ocjenu, a ,,hrabri sokoli“ bili bliži pobjedi.
Izabranici Miodraga Radulovića imali su nekoliko velikih šansi, ali manjak koncentracije u završnici uticao je da ne ostvare trijumf u prvoj junskoj provjeri.
– Ovo je bila dobra provjera za nas. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, s obzirom na taktiku koju smo primijenili. To je nešto novo. Igrali smo to protiv Norveške, a za to treba puno vremena. Milim da smo na dobrom putu. Samo treba ovako da nastavimo. Vjerujem da ćemo junsko okupljanje završiti na lijep način, pobjedom protiv Izraela u subotu veče na našem terenu – rekao je Vukan Savićević nakon prijepodnednovnog treninga pod Goricom.
Utakmica na Grbavici bila je za sve, samo ne da se završi bez golova.
Igralo se otvoreno sa obje strane, prilika je bilo, ali su mreže ostale netaknute.
– Bilo je dosta šansi. Imali su oni dvije polušanse, a mi tri-četiri stopostotne koje u fudbalu treba iskoristiti. Dobro je da nije uslijedala kazna za promašaje kao što obično biva po nekom nepisanom pravilu. Moramo da budemo zadovoljni, ali ostaje žal za tim nepostignutim golom. U krajnjem i za pobjedom – ističe Savićević.
,,Sokoli“ su nastupili bez glavnih igrača. Sa druge strane, prostor su dobili momci sa manjom minutažom, kao i neki od debitanata.
– Bila je dobra utakmica. Odigrali smo bez najboljih igrača, ali svi koji su tu, svi koji su igrali – trude se da se razlika u kvalitetu i odnosu prema igri ne osjeti. Ispunili smo plan što se tiče gostovanja na Grbavici. Kao da je to bila takmičarska utakmica, a predstavili smo se onako kako je selektor tražio od nas – poručio je dvadeset sedmogodišnji vezista.
Savićević se vratio u nacionalni tim. Bio je starter protiv BiH…
– Bio sam povrijeđen uoči martovskog okupljanja pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Sada sam prvi put sa novim selektorom. Zadovoljan sam kako sam odigrao prvih 60 minuta – kazao je rođeni Beograđanin.
Kraj je sezone, igrači su umorni, ali motiva ne fali kada se igra u dresu sa državnim grbom.
– Ne postavlja se pitanje oko motiva. Treba da ,,ginemo“ za grb i uvijek će tako biti – ističe Savićević.
Crna Gora u subotu veče dočekuje Izrael…
– Iskreno, nijesmo imali nikakav sastanak u vezi Izraela. Ali, spremićemo se u svakom smislu. Igramo kući, idemo na pobjedu.
Savićević je član turskog Samsunspora za koji je ove sezone odigrao 29 prvenstvenih utakmica i postigao tri gola.
Ekipa je igrala polufinale plej-of za ulazak u elitni rang turskog fudbala, ali je Altinordu bio uspješniji iz dvomeča.
– Jako sam zadovoljan prvom sezonom. Krivo mi je što nijesmo ušli u Super ligu. Desilo nam se da ispadnemo u baražu. Bili smo isti kao prva dva, ali ispali smo zbog međusobnog skora. Šteta. Moramo da krenemo dalje i borimo se – rekao je Savićević.