Sjutra, 24.oktobra, u organizaciji NVO Omladinski klub Nikšić i Naša budućnost, realizovaće se akcija uređenja i pošumljavanja šetališta Vita Nikolića. Akcija predstavlja dio projekta „Volonterizam do veće uključenosti mladih“. 

„Volonterska akcija podrazumijeva uređenje dijela šetališta preko puta OFK Nikšić, gdje od ranije imamo postavljen mobilijar u vidu klupa i jedne česme, ali je vidan veliki nedostatak visokog rastinja”, kaže predsjednik Omladinskog kluba Nikšić, Miroslav Stanišić.
Svi zainteresovani moći će da učestvuju u ovoj akciji, a prema riječima Stanišića planirana je sadnja dvanaest sadnica jasena i čempresa, kao i postavljanje četiri kreativna saobraćajno-ekološka znaka. Na taj način, organizatori ove akcije žele da skrenu pažnju građanima na osnovna pravila ponašanja u prirodi.
Pored glavnog, cilj projekta je i ukazivanje na značaj volonterizma kao najzastupljenije oblasti aktivizma i podsticanje društva da se uključi u volonterske akcije koje bi doprinijele poboljšanju zajednice u kojoj živimo.
Početak akcije zakaz je za 10h.