Doktorica Ljiljana Adžić

Doktorica Ljiljana Adžić potvrdila je Radiju Crne Gore da je smjenjena sa mjesta direktorice Doma zdravlja Nikšić. Razlog smijene Adžić nije željela da komentariše ističući da je menadžment te zdrvstvene ustanove radio odgovorno, profesionalo u i skladu sa mogućnostima u veoma izazovnim okolnostima.

“Informacija da sam smijenjena je tačna. Juče sam bila u Ministarstvu zdravlja, rečeno mi je da je smjena 1. aprila. Ne znam razloge za to. Vi ste čuli da su bili neki tekstovi u novinama Vijesti. To je tako uopšteno, potpuno netačno. Ne želim da komentarišem razloge jer gledam sve ljude jednako i mogu biti moji prijatelji iako različito mislimo”, kazala je Adžić.
Ona je istakla da je menadžment Doma zdravlja radio neprikosnoveno.
“Svi papiri koje ima finansijska i pravna služba su tu, dostupni su svima, a ja sam zahvaljujući njihovoj odgovornosti mogla dobro da radim taj medicinski dio posla, da podignem liječenje kovida na neki viši nivo”, kazala je ona.
Ona kaže da građani Nikšića mogu da svjedoče o njihovom radu.
“Ostajem u Domu zdravlja kao ljekar. Radiću kao izabrani ljekar. Dijeliću sa kolegama posao sa zadovoljstvom”, kazala je Adžić. Ona se zahvalila svim građanima i medicinskim i nemedicinskim radnicima na tome kako su obavljali svoj posao tokom godine u kojoj je bila na čelu ustanove.