Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin priredili su prijem za svršene akademce sa Policijske akademije koji će od danas obavljati pripravnički staž.

Ovom prilikom ministar Adžić je poručio da je uvjeren da nakon školovanja na Policijskoj akademiji imaju potrebne vještine i znanja koji će im omogućiti da preuzmu odgovorne zadatke koji su pred njima. “Vi ćete biti stub bezbjednosti države, a od vas očekujem samo da poštujete Ustav i zakone i radite u interesu države i građana”, poručio je. Poželivši im uspjeh u budućem radu, iskazao je zadovoljstvo što će Ministarstvo unutrašnjih poslova sada u svojim redovima imati mlad, obučen kadar, spreman da odgovori na izazove ove profesije.

Direktor Brđanin je, poželivši akademcima dobrodošlicu u službu, kazao da pripravnički staž treba da bude prilika da upoznaju sistem, ali i svoje afinitete. “Budite ponosni što ćete imati priliku da doprinosite bezbjednosti, a posebno vodite računa da sačuvate svoj integritet”, saopštio je direktor.

Radovan Popović, v.d. generalnog direktora za upravne poslove, državljanstvo i strance u MUP-u i bivši predavač na Policijskoj akademiji, poručio im je da mu je zadovoljstvo što su, uprkos teškoćama izazvanim korona virusom, uspjeli da steknu potrebna znanja. “Ovo je početak vaše karijere, a na tom putu u MUP-u i Upravi policije imaćete punu podršku”.