76. Tradiconalna izložba ,ULUCG , četvrtak

76. Tradiconalna izložba ULUCG će biti otvorena u četvrtak 24.3. s početkom u 19 časova.
“Izložba će biti postavljena u Umjetničkom paviljonu a njena dostupnost publici će zavisiti od aktuelnih epidemioloških mjera. Izložba će u navedenom terminu postati dostupna i na našoj internet adresi i drugim kanalima komunikacije.
Prošle godine smo uz klasičnu galerijsku postavku upriličili promociju izložbe u virtuelnom obliku i ohrabreni pozitivnim rezultatima nastavljamo ovu praksu”, kazali su iz ULUCG.
Ove godine će biti predstavljeno oko 100 crnogorskih umjetnika i njihovih djela.
Izložba je jedan od najbitnijih pokazatelja aktuelnog stanja na likovnoj sceni. Ona se već 67. godina održava 24. 3. na dan osnivanja Udruženja. Ovaj rijetki kontinuitet u crnogorskoj kulturi je dokaz našeg trajanja i otpornosti na različite okolnosti.
“Izložba se održava uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada u iznosu od 1 000.00 eura, dok naši tradicionalni sponzori, zbog opšte krize, ove godine nijesu u mogućnosti učestvovati u realizaciji projekta i podršci našem djelovanju.
Godišnjica našeg osnivanja je prilika da promovišemo naš podcast pod radnim nazivom OKSID (O kulturi, svijesti i društvu) koji će obuhvatiti razgovore sa umjetnicima, teoretičarima, donosiocima odluka i društvenim aktivistima i koji će kroz društveni dijalog ciljati na povećanje vidljivosti opšteg kulturnog i umjetničkog diskursa”, kazali su iz ove organizacije.