Ženska seniorska reprezentacija nakon Evropskog prvenstva koje će u decembru biti održano u Danskoj i Norveškoj, dobiće novog selektora.

Rukometni savez Crne Gore i švedski stručnjak na klupi „lavica“ Per Johanson, naime, neće produžiti ugovor koji važi do kraja 2020. godine.
Trener ruskog Rostova Dona je selektor naše reprezentacije od novembra 2017. godine, a na klupi je debitovao osvajanjem sedmog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.
Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2018. godine, Crna Gora je predvođena Johansonom zauzela deveto mjesto, dok je 2019. na Svjetskom prvenstvu u Japanu ostvarila najbolji rezultat na prvenstvima svijeta osvajanjem pete pozicije.
Tako će naša reprezentacija nakon šampionata Evrope dobiti petog selektora nakon obnove nezavisnosti, jer su na klupi „lavica“ prije Johansona, bili Nikola Petrović, Marko Ivanović i Dragan Adžić.
Novog selektora u narednoj godini očekuju dva velika izazova – borba za plasman na Olimpijske igre u Tokiju i Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Španiji.