Društvo mladih ekologa i ovog proljeća, kao prethodnih godina od formiranja Eko-parka Blace, u saradnji sa različitim institucijama organizovalo je zvanično otvaranje parka za posjetioce.

“Ovog proljeća događaj smo organizovali sa JPU ”Dragan Kovačević” – vaspitnom jedinicom Ciciban i Izviđačkim odredom „Skitač“.

U okviru događaja, za djecu smo organizovali radionicu upoznavanja sa hljebnim žitima i postupkom njihove sadnje u oglednoj bašti parka. Ujedno, posađeno je cvijeće koje su mališani vrtića sa osobljem, pripremili za ovu priliku.

Kolege iz Izviđačkog odreda „Skitač“ djeci su prezentovali primjere boravka u prirodi i održali pokaznu vježbu rasklapanja šatora sa vrećom sa podmetačem i vrećom za spavanje.

Nakon pokaznih vježbi naše drugare smo sa zadovoljstvom ugostili roštiljem i osvježenjem i još neko vrijeme nastavili druženje i igru u parku, uz prisustvo nekoliko roditelja.

Roštilj majstor je naravno bio naš i crnogorski najbolji volonter Joko Radović”, kazali su iz DMEN-a.

Današnji događaj u Eko-parku Blace trebalo je da se održi 22. aprila – Dana planete Zemlje, ali zbog nepovoljnog vremna, moralo je da se odloži za danas.

“Zahvaljujući najmlađim drugarima iz JPU ”Dragan Kovačević” i kolegama iz Izviđačkog odreda „Skitač“ ovim uspješnim događajem, zvanično je otvorena sedma sezona u našem i vašem „Eko-parku Blace“.

U narednim danima planiramo još aktivnosti koje podrazumijevaju popavku i postavljanje novog mobilijara, krčenje korova, lakiranje klupa i stolova”, ističu oni.