Sportsko-ribolovni klub (SRK) “Župa” iz Nikšića organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi i tom prilikom prikupljeno je 20 jedinica dragocjene tečnosti. Akciji su se priključili i zaposleni u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju, ustanove sa kojom župski ribolovci uspješno sarađuju od kada su osnovani.

“Akcije je bila veoma uspješna i naravno da ćemo nastaviti sa ovakvim i sličnim aktivnostima”, kazao je predsjednik SRK “Župa” Radovan Jaredić, za ‘’Vijesti’’.
Zahvalio se Crvenom krstu i Zavodu za transfuziju krvi koji su im pomogli da akcija bude uspješno realizovana, kao i mještanima sela Liverovići koji su nakon akcije ugostili dobrovoljne davaoce krvi.
“Naši zaposleni će se uvijek rado odazvati ovakvim akcijama, a sa Klubom iz Župe imamo veoma dobru saradnju”, kazao je Miloš Perović, defektolog u Dnevnom centru.
SRK “Župa” broji oko stotinu članova. Klub je osnovan proljetos i do sada je organizovao veći broj akcija ekološkog karaktera, poput čišćenja rijeke Gračanice, nasipanje puta pored jezera, čišćenje i uređenje deponije, kao i dvije akcije pošumljavanja.
Nedavno su korisnicima Dnevnog centra, koji su među prvima dobili članske knjižice pomenutog kluba, poklonili proizvode organske hrane potrebne za izvođenje kulinarskih radionica “Hranom do zdravlja”.
Klub je prošle godine za korisnike Dnevnog centra i učenike Osnovne škole “Dušan Bojović” iz Župe organizovao čas ribolova i ekologije na obalama jezera Liverovići, a oni su bili njihovi gosti i prilikom organizovanja takmičenja u spremanju riblje čorbe i u plovkanju.