Miodrag Žižić

Nedavno otvorena škola boksa koja se nalazi u City Fitnessu, a u sklopu Doma revolucije u Nikšiću, pravo je osvježenje za sve Nikšićane koji žele da se bave sportom, a posebno za djecu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju za koje je članarina besplatna.

Škola je počela sa radom prije tri mjeseca, a javila se kao rezultat zajedničke saradnje trenera Milorada Žižića i njegovih prijatelja koji su ujedno i vlasnici objekta. Kako nam je kazao Žižić, za sada, ima interesovanja, a uvijek su tu da izađu u susret Nikšićanima koji žele da treniraju i bave se sportom. Imajući u vidu vremenski period rada, ohrabrila ih je činjenica da već imaju oko 16 polaznika koji uživaju u treninzima.
„Tu su djeca, od devet i deset, pa sve do 15 godina, a ima i starijih ljudi – rekreativaca, preko 50 godina, naveo je Žižić i dodao da se treninzi održavaju tri puta nedjeljno, a planira se i osnivanje boksing kluba u kojem će raditi treneri iz zemlje i inostranstva, što je već mnogo ozbiljnija priča.
Najznačajniji je, ipak, humanitarni aspekt koji škola pruža, jer djeci kojima je pomoć, zaista, potrebna nudi mogućnost besplatnog treninga sa ciljem jačanja njihovog psiho-fizičkog zdravlja i pružanja šanse da rastu i razvijaju se zajedno sa ostalim vršnjacima.
„Uvijek smo tu za svu djecu sa bilo kojim zdravstvenim problemom. Članarina nije problem. Nama je bitno da pomognemo, da djecu maknemo sa ulice, da ih sklonimo od problema i uradimo sve za njih“, naveo je Žižić i dodao da se djeci sa nekim zdravstvenim problemom poklanja posebna pažnja kako bi se treninzi prilagodili njihovim potrebama i oni imali priliku da uživaju u druženju i sportu.
Otvaranje boksing kluba se očekuje nakon Žižićevog meča u martu, kada će biti i veći broj mlađih polaznika koje je moguće uvesti u ring kao takmičare.
Škola boksa  škola boksa
boks