zastitnik ljudskih prava i sloboda - ombusman
Žene na javnim funkcijama i one čiji je angažman prepoznat u javnosti, već duže vrijeme su meta brutalnih napada, najčešće u onlajn prostoru, poručeno je iz institucije Ombudsmana.
Iz te institucije su naveli da, u slučaju vjerodostojnosti objava i komentara na Tviteru /Twitter/ i drugim društvenim mrežama, osuđuju seksističke i krajnje uvredljive izjave koje su upućene poslanici Draginji Vuksanović Stanković.
“Naročito zabrinjava, ako se ispostavi tačnim, da iza ovih najprizemnijih vulgarnih objava stoje pripadnici političkih partija, koji bi morali biti promoteri demokratije, ljudskih prava i vladavine prava”, kazali su iz institucije Ombudsmana.
Oni su poručili da zaštitnik posebno očekuje solidarnost žena iz političkog i javnog diskursa koje će na nedvosmislen način osuditi takve pojave.
Kako se navodi u saopštenju, takvi i slični neprihvatljivi incidenti zaslužuju i osudu najšire javnosti, bez obzira na političku i drugu pripadnost ili bilo koje lično svojstvo.
“Crnogorsko društvo mora dokazati da stoji iza opredjeljenja o nultoj toleranciji svih vidova nasilja prema ženama”, poručili su iz institucije Ombudsmana.