Rukometni savez Crne Gore organizator je Evropskog prvenstva za kadete (uzrast do 18 godina).

Naš nacionalni tim nastupaće u grupi B sa Portugalom, Italijom i Hrvatskom koja je prošle godine u finalu izgubila od Njemačke (EP je zbog korona virusa odloženo, organizovano prošle godine, ali za uzrast do 19 godina).
Cilj našeg tima je da sačuva status u A diviziji, a bilo bi idealno da osvoji jedno od dva mjesta koje vodi u glavnu rundu šampionata.
Biće teško, jer su trener Nedim Selmanović i koordinator mlađih selekcija u RSCG Draško Mrvaljević imali velikih problema oko sastava. Zbog povreda ranije su otpali Nikola Đurković, Igor Mrvaljević, zatim Eldan Kastrat.
Za predstojeće takmičenje naši rukometaši u pripremnom periodu odigrali su šest mečeva ostvarili dvije pobjede, remi i tri poraza.
,,Imamo iskustvo igranja sa Hrvatskom i Italijom sa Mediteranskih igara. Italiju smo savladali, dok smo poraženi od Hrvatske, koja je velesila u evropskom rukometu. Ipak, trenutno razmišljamo samo o Portugalu koji je prvi protivnik, analiziramo ih već duže vrijeme, a sa posebnom pažnjom nekoliko posljednjih dana i mislim da imamo realne šanse da dođemo do pobjede. Idemo korak po korak, sa jasnim ciljem da izborimo opstanak u A diviziji, a sve preko toga će biti uspjeh. Neće biti kalkulacija, već u svakom meču idemo da pružimo maksimum i probamo da ostvarimo što bolji rezultat” kazao je Selmanović.
Na startu šampionata u dvorani ,,Verde“ Crna Gora će od 18 sati odmjeriti snage sa Portugalom, dan kasnije sa Hrvatskom, a posljednji rival 7. avgusta je Italija.
Na konačnom spisku igrača koji će predstavljati našu državu na smotri najboljih selekcija Evrope su Savo Vujović, Dejan Čolović, Lazar Sredanović, Milan Nišavić, Andrija Radovanović, Edin Beharović, Dario Maslovar, Mirko Latković, Filip Gazdić, Božo Vujović, Viktor
Suknović, Andrej Dobrković, Matija Pejović, Radoš Premović, Milorad Bakić, Mojaš Radonjić, Petar Radoičić i Janko Kustudić.
U stručnom štabu pored Mrvaljevića i Selmanovića su još Mašan Popović, Marko Martinović i Maksim Šćekić kao vođa delegacije.

Grupe
Grupa A: Njemačka, Island, Mađarska, Poljska

Grupa B: CRNA GORA, Hrvatska, Portugal, Italija

Grupa C: Slovenija, Danska, Norveška, Srbija

Grupa D: Španija, Švedska, Francuska, Farska Ostrva