voznja alkohol

Službenici saobraćajne policije uhapsili su tokom vikenda 51 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju, saopšteno je iz Uprave policije. Iz policije su kazali da je tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirano 45 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo smrtno stradalih osoba.

Kako su naveli, u saobraćajnim nezgodama tri osobe su zadobile teške, a 21 lake tjelesne povrede. Iz policije su rekli da su tokom vikenda pripadnici saobraćajne policije, u okviru represivnih aktivnosti, podnijeli 215 prekršajnih prijava i izdali 563 prekršajna naloga.

„Saobraćajna policija oduzela je deset pari registarskih oznaka, isto toliko vozila isključila iz saobraćaja i uhapsila 51 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su samo u Podgorici tokom vikenda sankcionisali 47 osoba zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 14 uhapšeno, i to tri osobe sa preko dva promila alkohola, kojima je izrečena kazna zatvora od 15 dana. Uprava policije apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.