Poslednja noć jubilarnog desetog Lake festa protekla je, kao i prethodne dvije, u ritmu najbolje rok muzike i dobrog provoda. Završno festivalsko veče otvorio je nikšićki bend Štrajk mozga, koji je nedavno promovisao svoj prvi album. Frontmen benda, Aleksandar Nikčević zahvalio se nikšićkoj publici, za koju kaže da mu je najdraža.

„Najbolje na svijetu je nastupati pred svojom publikom, vidio sam par dragih lica i drugara. Najljepše je pred svojim ljudima nastupati, jer su nas oni gledali i u najgorem svijetlu, a nadam se večeras u najboljem“, kazao je Aleksandar.
Nakon njih nastupio je Dejan Petrović i Big Band, koji su atmosferu doveli do usijanja i podigli publiku na noge raznovrstnim repertoarom. Za svaki nastup se drugačije pripremaju, jer kako kažu od publike zavisi šta će svirati, a nikšićka publika je odlično reagovala na svaku pjesmu.
„Večeras fantastično, ja Nikšić obožavam, a Lake fest je festival kojem se uvijek rado odazovemo, čemu svjedoči činjenica da smo treći put pozvani. Publika nas uvijek primi od srca i večeras su mi produžili život za godinu dana, jer smo dobili tako dobru energiju od njih. Šta god smo krenuli da sviramo oni su prihvatili“, naglasio je Dejan Petrović.
Dobru atmosferu nastavili su da prave Bjesovi, nakon kojih je, sa oko pola sata zakašnjenja, nastupio Ritam nereda. Nastupom grupe Iskaz zatvoren je festival u ranim jutarnjim časovima.
Posjetioci festivala u festivalski prostor mogli su ući sa potvrdom o vakcinaciji (prvom dozom ili revakcinisani), uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dokaz da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa, kao i negativan brzi antigeski test ne stariji od 48 sati.