Na osmoj međunarodnoj izložbi pasa koja je danas održana u organizaciji Kinološkog društva Trebjesa Nikšić, bigl Zanzibar, vlasništvo Ane Burić iz Pančeva, proglašen je za najljepšeg psa, prenosi portal Onogošt.

Drugo i treće mjesto osvojili su psi iz Rusije, ši-cu Asja, vlasništvo Tatjane Štermer i engleski koker španijel Alen, Tatjane Ermoline.

Izložba koja je danas održana na pomoćnom stadionu Sutjeske, okupila je veliki broj pasa, kako iz naše zemlje, tako i iz više evropskih zemalja i država regiona.

Otvarajući izložbu , na koju se prijavilo oko 300 izlagača, Milan Korać, sekretzar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje u opštini Nikšić, kazao je da je opština Nikšić je sa zadovoljstvom prihvatila inicijativu Knološkog društva Trebjesa, da podrži današnju izložbu pasa i uvrsti je u zvanični program manifestacije Septembarski dani, kojom se obilježava Dan oslobođenja grada.

„Poslednju septembrsku subotu, u našem gradu, posvetili smo najboljem čovjekovom prijatelju psu, kao i svim zaljubljenicima u ovu plemenitu životinju. Iskazujem posebno zadovoljstvo činjenicom, da je danas na isložbi prisutno oko 300 izlagača pasa, kako iz Crne Gore, tako i inostranstva, što je veoma dobra prilika da grad pod Trebjesom u potpunosti afirmiše svoje turističke potencijale koji još uvijek nijesu valorizovani na pravi način. Kada je naš grad u pitanju, svjedoci smo porasta broja naših sugrađana koji imaju psa za kućnog ljubimca, ali nažalost, i onih koji se nakon nekog vremena neodgovorno odnesu prema njima i prepuste ih ulici“, kazao je Korać i naglasio da će veliki problem gradskih pasa lutalica uskoro konačno biti riješen.

„Privode se kraju aktivnosti na izgradnji azila za pse. Otvaranjem azila za pse kao i podrškom ove izložbe opština Nikšić na pravi način pokazuje odgovoran odnos prema ljubimcu koji svakodnevno dokazuje svoju vjernost i odanost čovjeku“, zaključio je Korać.

Pozdravljajući kratko goste Vido Sjekloća, predstavnik Kinološkog društva “Trebjesa” istakao je da psi koji svakodnevno dokazuju svoju vjernost i odanost prema čovjeku zaslužuju svaku blagost i pohvalu.

M.M.