koronavirus

Od posljedica koronavirusa, juče je u Crnoj Gori preminulo još sedam osoba, što upućuje na to da je od početka marta ukupno preminulo 126 osoba. Podsjetimo, za cijeli januar preminula su 123 lica.

Klinički centar Crne Gore juče bilježi i najveću hospitalizaciju COVID pacijenata, ali i najveći broj životno ugroženih još od pojave koronavirusa u Crnoj Gori. Njih 141 je bilo juče hospitalizovano u KC, a ono što je sve dodatno usložnjava i alarmira je da je bilo rekordnih 82 životno ugroženo.
Crna Gora je na prvom mjestu po svim lošim parametrima u borbi sa COVID19. Prva je u regionu po broju hospitalizovanih od COVID19 na 100 hiljada stanovnika, te po broju aktivno oboljelih od COVID19 na 100 hiljada stanovnika. Takođe, najveća četrnaestodnevna incidencija novih slučajeva infekcije koronavirusom na 100 hiljada stanovnika bilježi se u Crnoj Gori.
Nakon svih ovih brojki, jasno je zbog čega je i prvi čovjek Instituta za javno zdravlje Igor Galić javno izjavio da Crna Gora ne kontroliše epidemiju.
Svi ovi podaci jasno upućuju da je situacija izmakla kontroli, a čini se da se ne nazire rješenje. Imunizacija ide sporo, mjere su vrlo kontroverzne i ne daju rezultate, a i građani se ponašaju kao da mjera i korone nema.
Izvor: CDM