ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Kroz mjere Agrobudžeta za 2020. godinu, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa isplatom podrške poljoprivrednim proizvođačima, koje se realizuju planiranom dinamikom.

“Danas je izvršena uplata 215.189 eura na račune 907 poljoprivrednih proizvođača koji su ostvarili podršku kroz direktna plaćanja po hektaru u biljnoj proizvodnji za višegodišnje zasade pod voćem, maslinom, vinovom lozom, ljekovitim i aromatičnim biljem”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kroz Javni poziv za dodjelu podrške po površini za direktna plaćanja za višegodišnje zasade a koji je trajao od 25. februara do 17. juna 2020. godine, ovi proizvođači su, nakon sprovedene terenske kontrole, ostvarili pravo na podršku koja je ove godine uvećana na 200 eura po hektaru prihvatljive površine. Korisnici mlađi od 40 godina imali su pravo na dodatno plaćanje u iznosu do 10€/ha obradive površine.

Takođe, shodno uslovima javnog poziva, zahtjev za podršku se može podnijeti i u dodatnom roku (za zakašnjele zahtjeve), najkasnije do 17. jula 2020. godine, s tim da se u tim slučajevima smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja. Ministarstvo će, nakon obrade i ovih zahtjeva, nastaviti postepeno sa isplatom podrške koja bude odobrena.

Izvor: Analitika