Protiv novinara Radio televizije Crne Gore i šefa delegacije Eurosonga Sabrije Vulića mogao bi bude pokrenut disciplinski postupak zbog uvredljivog istupa na Fejsbuk profilu, prenosi Mondo.

Podsjetimo, Vulić je reakcije dijela javnosti na nastup Slavka Kalezića u Kijevu prokomentarisao, između ostalog, sa “Bravo, Slavko. Majmuni ne razumiju”.

Ovakvo komentarisanje nekoliko članova savjeta RTCG okarakterisalo je kao neprimjereno i uvrjedljivo.

Član Savjeta Mimo Drašković izjavio je da Savjet treba da predloži generalnoj direktorici RTCG Andrijani Kadiji da pokrene disciplinski postupak protiv Vulića i donese adekvatne kaznene mjere.

On je naglasio da treba imati u vidu činjenicu da kompletan crnogorski tim koji učestvuje na Eurosongu predstavlja kako RTCG tako i državu Crnu Goru, a samim tim i njene građane, zbog čega je komentar Vulića neprikladan i izuzetno uvredljiv.

Slično mišljenje imao je i član savjeta Goran Đurović koji je poručio da “takve izjave sebi ne mogu dozvoliti ljudi koji rade u javnom servisu”, i dodao “da je rješavanje ovog pitanja u nadležnosti Kadije”.

Šef crnogorske delegacije na Evroviziji, Sabrija Vulić gostujući u Jutarnjem programu RTCG-a uputio je izvinjenje svima koji su pogrešno shvatili suštinu njegove poruke.

“Izvinjavam se svima onima koji su me pogrešno shvatili, koji nijesu shvatili suštinu moje poruke. Rijetki su oni koji su me podržali, koji su shvatili što sam htio da napišem. Niko nije htio da me odbrani i da kaže da radim svoj posao”, rekao je Vulić.

On je dodao da je želio da “izbaci svu ‘safru’ koja se godinama skuplja”.

“Negdje u tri ujutro kad vam padne koncentracija, želite da izbacite svu safru koja se godinama skuplja. Sve te salve uvreda na račun porodice, kletve na račun bliže familije. U jednom momentu eksplodirate, jer nemate nikog da vas zaštiti već godinama i da kaže: ‘Stanite, pustite te ljude da rade svoj posao’. U jednom momentu sam eksplodirao, sve što se skupilo napisao sam u par rečenica, koje očigledno nijesu bile dovoljno shvaćene”, objasnio je Vulić.