Danas ističe rok koji su turski investitori najavili kao krajnji do kojeg će za 229 radnika Željezare uplaćivati zarade i radni staž.

Pregovori Elektroprivrede i turskog investitora još traju, a elektroenergetska kompanija je nedavno tražila produženje roka za dva mjeseca kako bi uspjela da završi posao.

Radnici Željezare plaše se da će ih turski investitor izigrati, pošto su u srijedu oko 12 sati dobili informaciju da Tosčelik počinje sa isplatom otpremnina, te da od produženja roka za dva mjeseca kako bi EpCG preuzela Željezaru neće biti ništa.
Predstavnik radnika, Ivan Vujović, kazao je da su dobili nacrt tog ugovora da im produže dva mjeseca, da potpišu sporazumni raskid ugovora 31. oktobra.
„Apsolutno nikakva prava nemamo ako se ne dogovore sa Elektroprivredom u naredna dva mjeseca, da ne tražimo ni veću otpremninu, ni ništa. Iskreno ništa im više ne vjerujemo, jer mislim da bi tek onda bili nekorektni u pregovorima sa državom i EPCG“, rekao je Vujović.
Juče su radnicima uplaćene i otpremnine od strane Toščelika.
,,Juče su nam i otrpremnine uplaćene. Mi ostajemo i dalje na krovu fabrike i nećemo napuštati dok nam ne kažu da počinjemo sa radom”, kazao je Vujović.